Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Asi to teď vypadá, že jsem si dala jako novoroční předsevzetí trávit víc času v kuchyni 😀 Pravdou je, že mě teď testování nových receptů neskutečně baví a mám radost, když mým strávníkům chutná, což byl případ i tohoto receptu z Albert magazínu, který jsem se rozhodla vyzkoušet tento víkend a po těstovinách se jen zaprášilo 🙂 Třeba zachutnají i vám.

  • 30g másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • 300g těstovin fusilli
  • 300g růžičkové kapusty
  • sůl, pepř
  • 80g Schwarzwaldské šunky
  • 180g zakysané smetany
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 100ml mléka
  • 200g Eidamu v celku

Troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těstoviny uvaříme „na skus“. Kapustičky očistíme, podélně rozkrojíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Poté je scedíme a propláchneme pod studenou vodou.

Šunku nakrájíme na proužky, smícháme s těstovinami a kapustičkami a vše osolíme a opepříme. Přesypeme směs do zapékací mísy, přelijeme ji zakysanou smetanou smíchanou s mlékem a muškátovým oříškem. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a pečeme 15 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *