Taje TAJe

Čtvrteční návštěva indické restaurace TAJ mě inspirovala k založení nové gurmánské rubriky, do které bych chtěla psát něco jako krátké „recenze“ na (především) brněnské podniky, kavárny, hospody atd., které jsem navštívila a které bych mohla doporučit i vám. S návrhem „gurmánských čtvrtků“ přišel Žánek a hned na úvod jsme začali pěkně „zvostra“ a vyrazili do asi nejznámější indické restaurace v Brně s názvem TAJ :-)… TAJ najdete přímo v centru Brna na ulici Běhounská (kousek od Veselé Vačice) a určitě ho nepřehlédnete. Restaurace se nachází v patře a je docela hezky a stylově zařízená. Tentokrát jsme s Péťou výjimečně někam přišli včas a trochu trapně jsme se usadili k obrovskému stolu, který byl pro nás zarezervovaný, a vyčkávali příchodu ostatních. Nakonec se nás sešlo sedm odvážlivců a myslím, že pro většinu to bylo první setkání s indickou kuchyní.

Míša + Chicken pakoda
Míša + Chicken pakoda
Janie + Chicken tandoori
Janie + Chicken tandoori

Pánové jakožto fanoušci Červeného trpaslíka se těšili především na kuřecí vindaloo :D, my se Zuzejkem jsme se coby jediné zástupkyně něžného pohlaví držely víc při zemi a nepouštěly se do velkých experimentů. Po zdlouhavém prozkoumávání jídelníčku jsem se nakonec rozhodla pro kuřecí tandoori, což je kuřecí stehno marinované v jogurtu s kořením a připravované ve speciální peci – tandooru. Nebylo to pravda až tak exotické, ale alespoň mi neshořely útroby a mohla jsem si jídlo skutečně vychutnat :D.

Óóóóóm :)
Óóóóóm 🙂
Žánka ta dobrota úplně dojala!
Žánka ta dobrota úplně dojala!

K indickým pokrmům se doporučuje k utlumení příliš silného koření podávat indický jogurtový nápoj Lassi. Dělá se ve sladkém i slaném provedení a obě varianty jsou moc dobrý…a hlavně to prý skutečně pomáhá :-)! Péťovi s Žánkem přišlo vhod, protože si oba objednali ono slavné vindaloo a docela se u toho nabrečeli a nasmrkali :D… když jsem trochu od Péti ochutnala, musela jsem se fakt pochválit, že jsem si dala míň pálivé kuře z tandooru, protože vindaloo bych asi nesnědla. Péťa říkal, že už by si to asi taky podruhé neobjednal (a to ještě nevěděl, co je pravdy na tom, že vindaloo pálí „dvakrát“ :DDD…). Na druhou stranu se traduje i cosi o afrodiziakálních účincích kořeněného indického jídla…a tak je dost možné, že po požití vzplane oheň nejen ve vašem trávicím traktu :D…

Suma sumárum to byl moc příjemný a zajímavý večer, ochutnali jsme něco nového a dost se u toho nasmáli (někteří i naplakali) :D… Negativa byla jen dvě – vyšší cena (a to se nám ještě podařilo ulovit na slevovém portálu vouchery) a hlavně dost nepříjemná a neprofesionální obsluha, což vždycky naštve v podniku, kde uděláte docela velkou útratu. Každopádně doufám, že tradice gurmánských čtvrtků bude pokračovat a příště ochutnáme zase nějakou jinou pochoutku :-)!

4 komentáře u „Taje TAJe“

  1. Kůl nápad. Nepříjemná obsluha a nepříjemnost v oblasti služeb obecně mě serou jako máloco jinýho. To by byl za mě velkej minusovej bod pro restauraci. Zvlášť bych čekala, že ve stylové restauraci bude obsluha stylová se všim všudy…

  2. Tak to tady bohužel moc neplatilo, obsluha byla dost familiérní, což mi teda většinou až tak nevadí – pak by ale tomu měli přizpůsobit taky ceny v jídelníčku, žejo :D…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *