Rybí filé pečené v zakysané smetaně

Ryby se u nás na stole objevují pravidelně, ale ráda v tomhle směru zkouším nové a neotřelé variace. Skvělým upgradem je i tento recept z OnaDnes na filé pečené v zakysance – podle mě je úplně geniální pro úpravu ryb, které mají při pečení tendenci se vysušovat, jako treska apod. Neváhejte a vyzkoušejte 😉

  • 600g rybího filé (treska, mořská štika…)
  • 1 citron
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 200g zakysané smetany
  • hrst nasekaného čerstvého kopru
  • 1 červená chilli paprička

Rybí filé pokapeme vymačkanou šťávou z citronu, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rybu zprudka opečeme po obou stranách dozlatova. Pak ho opatrně přendáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem, ochutíme solí a pepřem a touto směsí rybu potřeme. Posypeme očištěnou a na kolečka nakrájenou chilli papričkou a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Necháme zapéct asi 10 minut. Přílohu zvolte dle svých preferencí 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *