Zeleninové ragú s kari

Tentokrát to výjimečně nebude úplně baby-friendly recept, protože kombinace kari, zázvoru a papričky mu dodává ostřejší chuť, každopádně pro příznivce asijské kuchyně je to hodně velká mňamka a už teď se těším na tu jednu porci, kterou jsem si ulila do mrazáku O:-)

  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 4 velké žampiony
  • 300g dýně
  • 2 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1 stroužek česneku
  • 2cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl, pepř
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce kari koření
  • 200ml smetany na vaření
  • hrst čerstvého koriandru

Cuketu, mrkev, žampiony a dýni očistíme a nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli, jarní cibulku, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm česnek s cibulí a zázvorem. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a vše dochutíme solí, pepřem, najemno nakrájenou chilli papričkou a kari kořením. Podlijeme dostatečným množstvím vody a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Ke konci varu přidáme smetanu a čerstvě nasekaný koriandr. Podáváme s jasmínovou rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *