Asi to teď vypadá, že jsem si dala jako novoroční předsevzetí trávit víc času v kuchyni 😀 Pravdou je, že mě teď testování nových receptů neskutečně baví a mám radost, když mým strávníkům chutná, což byl případ i tohoto receptu z Albert magazínu, který jsem se rozhodla vyzkoušet tento víkend a po těstovinách se jen zaprášilo 🙂 Třeba zachutnají i vám.
- 30g másla
- 2 lžíce strouhanky
- 300g těstovin fusilli
- 300g růžičkové kapusty
- sůl, pepř
- 80g Schwarzwaldské šunky
- 180g zakysané smetany
- špetka mletého muškátového oříšku
- 100ml mléka
- 200g Eidamu v celku
Troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těstoviny uvaříme „na skus“. Kapustičky očistíme, podélně rozkrojíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Poté je scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
Šunku nakrájíme na proužky, smícháme s těstovinami a kapustičkami a vše osolíme a opepříme. Přesypeme směs do zapékací mísy, přelijeme ji zakysanou smetanou smíchanou s mlékem a muškátovým oříškem. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a pečeme 15 minut.