Středomořské plněné lilky

Tento recept se u nás teď v létě těší velké oblibě. Vydlabávání lilků není zas tak pracné, jak by se mohlo zdát, takže je to vlastně i celkem rychlovka. Vyzkoušíte ji s námi?

  • 200g rýže
  • 2 lilky
  • 1 menší pytlík černých oliv
  • 100g cherry rajčat
  • 150g balkánského sýra
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • sůl

Rýži povaříme 15 minut v osolené vodě. Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Osolíme a necháme vydlabanou částí dolů na papírové utěrce „vypotit“. Troubu předehřejeme na 200°C (spodní a dolní ohřev). Ve větší míse promícháme uvařenou rýži, nakrájené olivy, rajčátka a balkánský sýr, přidáme koření, olej a citronovou šťávu. Zapékací mísu či plech vyložíme pečicím papírem a vyskládáme do ní lilky řeznou stranou vzhůru. Naplníme rýžovou směsí (já do ní ještě přidávám část lilkové dužiny nakrájené na kostičky), zakryjeme alobalem a pečeme 10 minut. Poté odkryjeme a pečeme dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *