Silná asijská polévka

Thajská kuřecí polévka už se stala pevnou stálicí v našem jídelníčku a tento recept inspirovaný Albert magazínem se jí v mnohém podobá, ale přesto je výsledek jiný a výborný. Určitě zkuste 😉

  • 1 kuřecí prso
  • 3 jarní cibulky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 mrkev
  • 3 chilli papričky
  • 4cm kousek zázvoru
  • 150g žampionů
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 1l vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 2 limety

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky nasekáme na kolečka. V hrnci rozehřejeme na mírném ohni sezamový olej. Vsypeme maso, bílé části jarních cibulek, mrkev nakrájenou na kolečka a chilli papričky (já kvůli O. přidávám až do hotové polévky na talíři) se zázvorem pokrájené na plátky. Přidáme očištěné žampiony rozkrojené na čtvrtiny a oloupaný česnek vcelku. Osolíme, opepříme a restujeme 3 minuty. Zalijeme vodou, přidáme sójovou omáčku a vaříme 15 minut. Nakonec přidáme rybí omáčku a ještě 5 minut povaříme. Dochutíme hrstí čerstvého koriandru a podáváme s limetou 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *