Rybí kari s rýží

Přestože u O. se tento recept z časopisu F.O.O.D. nesetkal s příliš velkým ohlasem, mně velmi nadchnul a zaznamenám si ho sem pro ty dny, kdy vařím jen sama pro sebe. Krom toho, že je postup velmi snadný a rychlý, výsledek opravdu stojí za to. Uvedené množství je dimenzované na 2 porce.

  • 150g jasmínové rýže
  • 300g rybího filé
  • 200g cukety
  • 100g cukrového hrášku nebo zelené fazolky
  • 100g bambusových výhonků (konzerva)
  • 1 malá červená chilli paprička
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 120ml kokosového mléka
  • 300ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř na dochucení

Rýži uvaříme doměkka, jak jsme zvyklí. Od té doby, co mám rýžovar, už rýži nedělám jinak, a nemůžu si to vynachválit 🙂 Kousky ryby opláchneme, osolíme a opepříme. Omytou cuketu nahrubo nastrouháme, lusky nakrájíme na proužky. Bambusové výhonky necháme okapat z málevu, chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej a asi 3 minuty na něm zeleninu smažíme. Osolíme, opepříme, vlijeme vývar a kokosové mléko. Přivedeme k varu a pak mírně asi 5 minut vaříme. Přidáme rybu a necháme ještě 10 minut táhnout. Podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *