Lososový balíček se špenátem a rukolou

Dnešní recept pochází z poměrně nového českého magazínu S chutí o jídle, který jsem  dostala ve Student Agency. S rukolou jsem dosud na talíři mnoho zkušeností neposbírala, takže to byl opět takový hokus pokus. Salát mě překvapil poměrně hořkou, ale zajímavou chutí. Rukola má navíc protirakovinné a detoxikační účinky, působí proti únavě a posiluje prý také imunitu. Takže šup s ní na talíř O:-)!

  • balíček hotového listového těsta
  • 1 středně velký filet z lososa
  • 250g mascarpone (neměla jsem, použila jsem ricottu)
  • 180g špenátu (nejlépe čerstvého)
  • 180g rukoly
  • sůl a pepř
  • 1 vejce na potření

Troubu předehřejeme na 200°C. Jeden plát listového těsta položíme na plech vyložený pečícím papírem. Lososa necháme lehce rozmrznout, osolíme jej a opepříme. Ricottu rozmixujeme se špěnátem a rukolou – ale ne zcela do hladka. Lososa položíme na těsto, navršíme na něj rozmixovanou hmotu, zakryjeme druhým plátem listového těsta, okraje spojíme s okraji horního plátu a zahneme je dolů. Vzniklý balíček potřeme vejcem, propícháme vidličkou (já jej ještě lehce posypala sezamovými semínky) a dáme péct cca na 30 minut.

Podávala jsem s bramborovou kaší a zbytkem čerstvé rukoly.

lososovy_balicek_s_rukolou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *