Květákový krém s rukolou

Tolik nových polívkových receptů jako za ty skoro tři týdny karantény jsem nenasbírala pomalu za celý život 😀 A i tato květáková je mimořádně rychlá, jednoduchá a moc dobrá.

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 1 květák
  • zeleninový vývar
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř
  • 200ml smetany na vaření
  • 1 hrst rukoly
  • parmazán k podávání

Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme květák a zalijeme vývarem, aby byla zelenina ponořena. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Ochutíme muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme ozdobené natrhanou rukolou a nastrouhaným parmazánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *