Čočka s chia semínky

Recept na další rychlý luštěninový pokrm je tu, tentokrát inspirovaný Albert magazínem 🙂 V původním receptu je použita červená čočka, ta je ale teď všude totálně nedostatkovým zbožím, takže jsem využila černou, kterou jsem nakoupila v bezobalovém obchůdku ještě poslední den před vyhlášením karantény. Teď si nadávám, že jsem jí nevzala víc, protože je opravdu lahodná… nevěřila bych, že tohle někdy prohlásím zrovna o čočce, ale je to tak 🙂

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 3 lžičky koření garam masala
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 čerstvé chilli papričky, bez semínek, nasekané
  • 400g černé čočky
  • 1 rajče, nasekané
  • sůl
  • 1 lžíce chia semínek
  • 4 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
  • rýže basmati k podávání

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm dozlatova cibuli. Přidáme koření, česnek a ještě tak 2 minuty mícháme, aby se vše rozvonělo. Přilijeme vývar a vsypeme zázvor, chilli, čočku a rajče. Přivedeme k varu, pak stáhneme oheň a vaříme do změknutí čočky. Osolíme, vmícháme chia semínka a koriandr. Podáváme s rýží.

Foodstyling mi nikdy moc nešel, ale ten výsledek stojí fakt za to!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *