Jablečný puding se špaldovými piškoty

Mám tu takhle po víkendu jeden fajn tip na odlehčený, vlastně vyloženě zdravý dezert 🙂 Recept je podle Bioabecedáře.

  • 800g jablek
  • 200g banánů
  • 0,75l jablečného moštu
  • 2 vanilkové biopudingy
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • 1 sáček špaldových piškotů

Očištěná jablka nakrájíme na menší kousky a vaříme v 0,5 litru jablečného moštu cca 10-15 minut do úplného změknutí jablek. Můžeme je pak ještě vidličkou trochu rozmačkat. Mezitím si rozmícháme pudingové prášky ve zbývajícím moštu, vlijeme do jablečné směsi a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme banán, který jsme si rozmačkali v misce bokem. Můžeme dochutit citronovou šťávou, případně dosladit medem, pokud je třeba. Nalijeme buď do mističek, jejichž dno jsme pokladli piškoty, nebo rovnou na piškoty vyskládané do dortové formy, a necháme ztuhnout. Podávat můžeme s kopečkem šlehačky 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *