Cizrnové karí

Trocha asijského závanu do jinak poměrně stojatých vod mojí kuchyně :D… Pravdou ovšem je, že poslední dobou už zvládám něco málo uvařit i v týdnu (rozuměj s O. za zády) a dokonce tu a tam ozkoušet nějaký nový recept! Neuvěřitelný výkon po dvou letech strávených na pizze, těstovinách, lososovi a indickém jídle z restaurace za rohem 😎

  • 200g rýže Basmati
  • 400g sterilované cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • kousek zázvoru (1-2 cm)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 lžíce kari koření
  • 1 chilli paprička
  • 70g čerstvého špenátu
  • 1 smetana na vaření
  • 1/2 citronu nebo limety
  • čerstvý koriandr k podávání

Rýži uvaříme dle návodu. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek i zázvor (doporučuji oloupaný) nakrájíme na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a zlehka v ní orestujeme pokrájený česnek, zázvor, kari a chilli papričku. Přidáme špenát, promícháme, přisypeme cizrnu a podlijeme smetanou. Vaříme deset minut. Zakápneme citronovou šťávou, ozdobíme lístky koriandru a podáváme s rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *