Cheescake

S blížícím se jarem jsem se zase obula do 30 days squat challenge – a tentokrát mám chuť vytrvat! O víkendu však šla všechna předsevzetí ohledně zdravé stravy stranou. Péťa dnes slaví svátek a já ho chtěla překvapit cheescakem podle Dity P. Vzhledem k tomu, že to byla má cheescakeová premiéra, měla jsem trochu obavy. Ty se ale hned po prvním soustu rozplynuly… Díky, Dito! Díky, že se díky tobě cítím v kuchyni jako bohyně :)!

  • 400 g smetanového sýra (např. lučina)
  • 1 balení mascarpone
  • 200 g cukru krupice (já použila třtinový)
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 4 velká vejce
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 120 ml smetany na šlehání
  • 180 g máslových sušenek (např. Bebe)
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 60 g rozpuštěného másla

Troubu si předehřejeme na 190 °C. Sušenky nadrtíme – např. tak, že je nasypeme do sáčku a „rozválíme“ válečkem na těsto – je to velmi rychlé a efektní! Drcené sušenky zpracujeme se 2 lžícemi cukru, skořicí a máslem, aby se vše spojilo. Hmotu natlačíme do vymazané dortové formy a dáme na 10-15 minut zapéct. Mezitím si přichystáme náplň. V míse promícháme ručním šlehačem smetanový sýr, mascarpone a oba cukry, až se vše spojí. Poté postupně vmícháváme vejce a žloutky a nakonec ještě citronovou šťávu a smetanu. Hotový krém nalejeme na čerstvě upečený korpus. Teplotu v troubě snížíme na 180 °C, poté vložíme cheescake a pečeme ještě asi 40 minut. Náplň by měla být po okrajích pevná a uprostřed se ještě malinko chvět – podle toho poznáte, že je cheescake hotový.

cheescake

Cheescake je jedním slovem vynikající – přesně takový, jaký by měl cheescake být. Příprava je přitom opravdu rychlá a jednoduchá. Jen mám takové podezření, že zmizí ze stolu dřív, než si ho stihnete pořádně užít 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *