Bramborovo-pórkový krém

Něco mi říká, že na oběd do restaurace si v nejbližší době nikdo z nás jen tak nezajde… A proto se teď možná víc než kdy jindy bude hodit zásoba rychlých a dobrých receptů. Vařím teď prakticky každý den a budu si tu postupně ukládat další a další pokrmy, které se mi osvědčily. Jedním z nich je třeba tento vydatný krém, který chutnal oběma mým strávníkům :-).

  • 200g brambor
  • 1 menší pórek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1l zeleninového vývaru
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky bílého pepře
  • 80ml smetany na vaření
  • krutonky k podávání

Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky. Pórek podélně přepůlíme, omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Rozehřejeme olej s máslem. Vložíme brambory a restujeme, po třech minutách přidáme pórek, promícháme, prolisujeme česnek a opékáme. Podlijeme vývarem a okořeníme. Vaříme asi 15 minut. Nakonec dobře rozmixujeme a zjemníme smetanou. Podáváme s krutonky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *