Thajská kuřecí polévka už se stala pevnou stálicí v našem jídelníčku a tento recept inspirovaný Albert magazínem se jí v mnohém podobá, ale přesto je výsledek jiný a výborný. Určitě zkuste 😉
- 1 kuřecí prso
- 3 jarní cibulky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 mrkev
- 3 chilli papričky
- 4cm kousek zázvoru
- 150g žampionů
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1l vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 2 limety
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Jarní cibulky nasekáme na kolečka. V hrnci rozehřejeme na mírném ohni sezamový olej. Vsypeme maso, bílé části jarních cibulek, mrkev nakrájenou na kolečka a chilli papričky (já kvůli O. přidávám až do hotové polévky na talíři) se zázvorem pokrájené na plátky. Přidáme očištěné žampiony rozkrojené na čtvrtiny a oloupaný česnek vcelku. Osolíme, opepříme a restujeme 3 minuty. Zalijeme vodou, přidáme sójovou omáčku a vaříme 15 minut. Nakonec přidáme rybí omáčku a ještě 5 minut povaříme. Dochutíme hrstí čerstvého koriandru a podáváme s limetou 🙂