Mám tu takhle po víkendu jeden fajn tip na odlehčený, vlastně vyloženě zdravý dezert 🙂 Recept je podle Bioabecedáře.
- 800g jablek
- 200g banánů
- 0,75l jablečného moštu
- 2 vanilkové biopudingy
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- 1 sáček špaldových piškotů
Očištěná jablka nakrájíme na menší kousky a vaříme v 0,5 litru jablečného moštu cca 10-15 minut do úplného změknutí jablek. Můžeme je pak ještě vidličkou trochu rozmačkat. Mezitím si rozmícháme pudingové prášky ve zbývajícím moštu, vlijeme do jablečné směsi a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec přimícháme banán, který jsme si rozmačkali v misce bokem. Můžeme dochutit citronovou šťávou, případně dosladit medem, pokud je třeba. Nalijeme buď do mističek, jejichž dno jsme pokladli piškoty, nebo rovnou na piškoty vyskládané do dortové formy, a necháme ztuhnout. Podávat můžeme s kopečkem šlehačky 🙂