Losos je taková oblíbená stálice v našem jídelníčku, která se objevuje na našem stole prakticky každý týden. Peču ho ale stále na ten samý způsob, a tak jsem si řekla, že by bylo fajn vyzkoušet nějaký nový recept – a taky zužitkovat ten kopr ze Zelňáku…
- 100ml bílého jogurtu (řeckého typu)
- 2 lžíce (Dijonské) hořčice – já dala pro jistotu obyč, kvůli O.
- 2 lžíce nasekaného kopru + k podávání
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- sůl, pepř
- filet z lososa
- klínky citronu k podávání
Troubu předehřejeme na 200°C. Jogurt smícháme s hořčicí, koprem a petrželkou, dochutíme solí a pepřem. Lososa položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme ho ochuceným jogurtem. Pečeme asi 15-20 minut. Podáváme ozdobené snítkami kopru a s klínky citronu. Jako přílohu jsme zvolili batátové pyré.