Zeleninová polévka

Další polévkový tip, který zahřeje v tomto upršeném říjnovém počasí, jsem objevila v loňském Albert magazínu.

  • 20g másla
  • 50g slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 2 karotky
  • 60g mražených fazolek
  • 1,5l vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic sterilované kukuřice
  • 190ml zakysané smetany
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Na másle zpěníme slaninu s česnekem a orestujeme. Přidáme karotku nakrájenou na kolečka a fazolky. Opékáme pár minut a poté podlejeme vývarem. Vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme mouku rozmíchanou ve studené vodě, prošleháme metličkou a přidáme kukuřici. Necháme ještě 5 minut provařit a ke konci odebereme do misky část tekutiny, ve které rozmícháme zakysanou smetanu s citronovou šťávou. Poté vlejeme zpátky do polévky, osolíme a opepříme. Můžeme podávat posypané čerstvou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *