Zapékaný rajčatovo-cuketový nákyp

Pro všechny, kteří se po Vánocích cítí lehce otyle :D, připravuji várku zdravě vyhlížejících receptů, které jsou rychlé, chutné a nenáročné na přípravu. Tento pochází z magazínu ONA Dnes, mé oblíbené studnice nových receptů :-). Postup je skutečně jednoduchý a během dvaceti minut je jídlo na stole. Potřebovat budeme:

  • 2 cukety
  • 5 rajčat
  • olej na vymazání formy
  • 200g strouhaného sýra
  • 2 polévkové lžíce tymiánu
  • sůl a pepř
  • 150g zakysané smetany
  • 3 vejce

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Zapékací formu si vymažeme olejem. Omyjeme cukety a rajčata a obojí nakrájíme zhruba na centimetrové plátky. Střídavě pokládáme do zapékací formy vrstvu cuket a vrstvu rajčat. Vrstvy posypeme asi polovinou sýra a tymiánu a ochutíme solí a pepřem. Zakysanou smetanu smícháme s vejci a touto směsí zalijeme zeleninu. Nakonec posypeme zbytkem nastrouhaného sýra. Zapékáme ve vyhřáté troubě dozlatova cca 15-25 minut.

Nákyp je výborný i sám o sobě, tymián mu dodává vynikající chuť, nicméně pokud se přecijen chcete víc najíst, doporučuji podávat s toustovým chlebem. Je to jednoduchá chuťovka, která se na našem stole určitě neobjevila naposledy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *