Vepřové karbanátky po italsku

Tak dnes tu prý máme nejteplejší den tohoto roku…a můžu říct, že mi ty tropy na rok zase stačí – ikdyž je na tomhle počasí fajn, že když si chcete usušit mokré vlasy, stačí si stoupnout na chvíli do průvanu :D…a navíc se kvůli tomu horku dá učit jenom brzo ráno a pozdě večer, protože přes den se vám přece „přehřívá mozek“. Tak či tak, jsem z toho počasí hrozně malátná a nic se mi nechce. Musela jsem se dlouho přemlouvat, abych napsala alespoň tenhle krátký recept :D…a příště vaříme podle nějaké chladné severské země, jo :D?

  • 50 g čerstvé strouhanky
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
  • jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • pepř, sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvá zelenina a brambory jako příloha

V míse smícháme strouhanku, dvě lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, citronovou kůru a parmazán, ochutíme solí a pepřem a pak z hmoty tvoříme karbanátky. Ty pak osmažíme na oleji (asi sedm minut z každé strany) a servírujeme obložené čerstvou zeleninou a opečenými bramborami. Je to vynikající rychlovka a petrželka s parmazánem dodají karbanátkům zajímavější chuť. Určitě doporučuju vyzkoušet ;-)!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *