Vepřová panenka s fazolkovým salátem

Dnes tu mám zase po delší době něco pro masožravce 🙂 Na recept jsem narazila při listování v prázdninovém Albert magazínu, a tak jsme si s Olim takovýmto slavnostním obědem rozzářili jedno všední pondělí…

  • 800g nových brambor
  • sůl
  • 800 g vepřové panenky
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžičky grilovacího koření
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 200 g zelených fazolek
  • 1/2 červené cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 200ml bylinkového dresinku

Omyté brambory ve slupce vaříme v osolené vodě 10 minut, poté slijeme. Očištěnou osolenou panenku potřeme hořčicí a zasypeme grilovacím kořením. Rozpálíme 3 lžíce oleje a zprudka opečeme panenku ze všech stran, přeléváme přitom výpekem. Vložíme do zapékací mísy, okolo nasypeme přepůlené brambory a pečeme v troubě na 190°C 10 minut dozlatova.

Mezitím rozehřejeme zbylý olej a orestujeme fazolky s cibulí pokrájenou na měsíčky 3 minuty. Přisypeme nudličky paprik, osolíme, opepříme a restujeme další dvě minuty. Servírujeme spolu s plátky panenky, pečenými brambory a domácím jogurtovým dresinkem (já smíchala jen Hollandii s čerstvou nakrájenou pažitkou).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *