Přestože u O. se tento recept z časopisu F.O.O.D. nesetkal s příliš velkým ohlasem, mně velmi nadchnul a zaznamenám si ho sem pro ty dny, kdy vařím jen sama pro sebe. Krom toho, že je postup velmi snadný a rychlý, výsledek opravdu stojí za to. Uvedené množství je dimenzované na 2 porce.
- 150g jasmínové rýže
- 300g rybího filé
- 200g cukety
- 100g cukrového hrášku nebo zelené fazolky
- 100g bambusových výhonků (konzerva)
- 1 malá červená chilli paprička
- 1 lžíce olivového oleje
- 120ml kokosového mléka
- 300ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř na dochucení
Rýži uvaříme doměkka, jak jsme zvyklí. Od té doby, co mám rýžovar, už rýži nedělám jinak, a nemůžu si to vynachválit 🙂 Kousky ryby opláchneme, osolíme a opepříme. Omytou cuketu nahrubo nastrouháme, lusky nakrájíme na proužky. Bambusové výhonky necháme okapat z málevu, chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej a asi 3 minuty na něm zeleninu smažíme. Osolíme, opepříme, vlijeme vývar a kokosové mléko. Přivedeme k varu a pak mírně asi 5 minut vaříme. Přidáme rybu a necháme ještě 10 minut táhnout. Podáváme s rýží.