Ryba v citronové stouhance

Po dlouhé době přináším zase pár receptů, neb nic jiného zajímavého se tu teď před státnicemi asi objevovat nebude. Snad vás potěší alespoň trocha inspirace do kuchyně O:-)…

  • 2 vejce
  • 85g strouhanky
  • kůra z 1 citronu/koření „Citronová kůra“
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl, pepř
  • 400g filetů z mořských ryb
  • olivový olej
  • tatarka k podávání
  • 500g brambor
  • mléko
  • lžíce másla
  • vrchovatá lžíce strouhaného sýra
  • 1-2 lžíce čerstvé bazalky
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit doměkka. Mezitím si připravíme rybu. Vajíčka našleháme v misce, strouhanku přesypeme do hlubokého talíře a smícháme s jemně nastrouhanou citronovou kůrou a oreganem. Můžeme přidat ještě trochu soli a pepře. Jednotlivé porce ryby obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžeme celý postup klidně dvakrát zopakovat – a dáme smažit nebo péct do trouby dozlatova. Brambory mezitím scedíme, rozmačkáme, přilijeme mléko, ušleháme do kaše, přidáme máslo, přisypeme strouhaný sýr a nasekanou bazalku a promícháme. Podle chuti můžeme dosolit. Kaši podáváme spolu s rybkou a tatarkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *