Podzimní polévka minestrone

Můj repertoár polévek je poměrně neměnný, jen tu a tam z něj vybočím nějakým novým experimentem, většinou ale nebývá hoden zaznamenání. Tato polévka podle Albert magazínu mne ovšem nadchnula a myslím, že si své místo na blogu zaslouží. A toho přízviska „podzimní“ se nelekejte – tento týden, kdy se k nám zase nečekaně vrátila zima, se něco na zahřátí věru hodí 😉

  • 2 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 1 brambora
  • 4 listy kapusty
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g konzervovaných rajčat
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 360g konzervovaných bílých fazolí
  • sůl, pepř
  • parmazán
  • 1 snítka čerstvého tymiánu

Očistíme a na kostičky nakrájíme mrkev, celer a bramboru. Nasekáme 2 oloupané stroužky česneku a přidáme je k zelenině. Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a česnek a necháme zezlátnout. Zalijeme litrem vody, přidáme konzervovaná rajčata, kostku zeleninového bujonu a vaříme 15 minut. Poté přidáme nakrájenou kapustu a propláchnuté fazole. Povaříme ještě 5 minut, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme posypané strouhaným parmazánem a čerstvým tymiánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *