Linguine s omáčkou z pečených paprik

Tuhle bezmasou rychlovku podle Albert magazínu jsem si připravila k obědu minulý víkend, kdy jsem se na chvíli ocitla slaměnou vdovou, a tak mi zachutnala, že si rozhodně zaslouží své místo i tady v mé blogové sbírce receptů.

  • 4 červené kapie
  • 500g těstovin linguine
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 110g strouhaného sýra italského typu
  • 50g kešu natural
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky

Z kapií vcelku vyřízneme jádřince a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 20 minut, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se. Upečené kapie přesuneme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a necháme další 2-3 minuty zapařit, aby šla slupka hezky svléknout. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě se lžící oleje.

Svlečené papriky nahrubo nakrájíme, vložíme do mixéru spolu s 50g sýra, kešu oříšky, zbytkem oleje a oloupaným česnekem a rozmixujeme dohladka. Dle chuti osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou, případně zředíme trochou vody, v níž se těstoviny vařily. Podáváme posypané lístky čerstvé bazalky a strouhaným sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *