Lečo s klobásou

Trochu netradičně, když zima už klepe na dveře, přináším jeden ryze letní recept. Přestože uzeniny prakticky nekupuju, čas od času se u nás vždycky nečekaně zjeví nějaké klobásy a tentokrát mě napadlo, že bych je místo obligátní večeře mohla použít do leča. Doma jsem zrovna měla nějaké archaické vydání OnaDnes s maďarskými recepty, a tak bylo rozhodnuto.

  • 800g paprik (směs několika barev)
  • 400g rajčat
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100g slaniny
  • 2 klobásky (podle počtu strávníků – klobása/osobu)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl
  • 1 lžička rajského protlaku

Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme, očistíme od semínek a středu se stopkou a pokrájíme na proužky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Klobásky podélně rozpůlíme. V širší pánvi s rozehřátým olejem orestujeme slaninu a cibuli, vmícháme mletou papriku, zalijeme trochou vody a promícháme. Přidáme pokrájenou papriku, osolíme a pod pokličkou podusíme asi 8-10 minut. Přidáme rajčata, rajský protlak a česnek a dusíme, dokud není zelenina měkká. Lečo servírujeme s opečenou klobáskou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *