Kuřecí prsa s modrým sýrem a polníčkem

Druhý dnešní recept asi vezmu stručně – očka se mi totiž klíží :)…Vařící rubriku nám v tomto případě rovněž obohatil magazín Albert a díky zelené příloze tento pokrm působí jako pastva pro oči a snad i pro žaludek – nevím jak vy, ale já mám barvy na talíři ráda :D. Na nákupní seznam si napište:

  • kuřecí prsa
  • 125 ml balzamikového octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mořské soli
  • pepř
  • 200 g sýru s modrou plísní
  • 140 g polníčku
  • 170 g cherry rajčat

Kuřecí maso přendáme do uzavíratelné plastové krabičky. Balzamikový ocet, olej, jednu a půl lžičky soli a 1 lžičku pepře smícháme v misce. Marinádou přelejeme kuřecí maso a krabičku uzavřeme. Necháme marinovat alespoň 10 minut, ideálně ale déle. Poté si rozpálíme pánev, trochu ji potřeme olejem a opečeme na ní maso, které podle chuti ještě můžeme dosolit a dopepřit. Hotové maso přendáme na talíř a každý kousek ozdobíme dvěma plátky plísňového sýru. Podáváme s čerstvým pečivem obložené salátem z polníčku a cherry rajčat. Protože měli zrovna ten den v obchodě pěkné ředkvičky, použila jsem místo rajčat je – barevný efekt splnily stejně dobře a i chuťově se k pokrmu výborně hodily. Zeleninu můžeme ještě před podáváním pokapat olivovým olejem. Lehký a chutný oběd či večeře je na světě :-).

Jedna myšlenka na “Kuřecí prsa s modrým sýrem a polníčkem”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *