Kuřecí po švédsku

Tento víkend je bohatý na kulinářské pokusy, takže se tu na blogu asi zase objeví hodně receptů :-). Věřím, že během semestru poslouží jako fajn inspirace, až nebudete vědět, co vařit ;-)…Hned první tip je celkem slavnostního ražení, takže jím můžete ohromit, až se naskytne příležitost O:-).

  • kuřecí řízky
  • plátkový tvrdý sýr typu eidam
  • plechovka kompotovaných broskví
  • olej na smažení
  • sůl a oregano

Na těstíčko budeme potřebovat:

  • 2 vejce, sůl
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 1 lžíci strouhanky
  • 200 ml bílého vína

Kuřecí maso naporcujeme na několik tenkých plátků, které naklepeme a nasolíme. Na maso položíme plátek sýra, posypeme oreganem, přehneme a spojíme jehlou či za pomoci párátek. Z vajec, mouky, stouhanky, bílého vína a špetky soli připravíme těstíčko. Myslím, že bílé víno se klidně může vynechat, protože ve výsledku nebylo vůbec cítit…ikdyž možná to bude tím, že jsme použili laciné čůčo z Tesca :D. Každopádně zbytek vína můžete vypít u večeře, takže marná investice to není :D…Maso tedy obalíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji. Ve vyšším hrnci prohřejeme kompotované broskve spolu s nálevem a kuřecí podáváme obložené teplými broskvemi. Mně se broskve prohřívat nechtělo, takže jsem je servírovala jen tak z plechovky a bylo to taky luxusní 😉 ! Vhodnou přílohou ke kuřecím závitkům je dušená rýže.

5 komentářů u „Kuřecí po švédsku“

  1. Páni, to je jasný adept na slavnostní večeři k výročí, které se nám s Tucinem blíží 🙂

  2. Ještě bych možná k tomu sýru dovnitř přihodila plátek šunky ;-)…A mám v záloze ještě jeden výborný slavnostnější recept, ten jsme testovali včera, tak to sem kdyžtak večer hodím O:)…

  3. Tak už mám odzkoušeno i ochutnáno. Těstíčko mi trochu dělalo problémy, špatně jsem odhadla konzistenci a většina ho zůstávala na pánvičce… Jako nejlepší taktika se ukázalo namočení v těstíčku a následné obalení ve strouhance. Chuťově je recept vynikající, příště už si budu vědět rady 🙂

  4. Já jsem měla to těsto taky docela řídké, kvůli tomu vínu, řekla bych. Strouhanka je výborný nápad, příště také zavedu 🙂 !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *