Krémová petrželová polévka

Bezdětný víkend si přímo říká o kulinářské experimenty, tak tady jeden nový recept, inspirovaný prehistorickým číslem magazínu F.O.O.D. 😉

  • 2 kořenové petržele nakrájené na kostičky
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce olivového oleje
    • 750 ml zeleninového vývaru
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 150 g uzeného lososa, nakrájeného
  • 200 ml smetany
  • sůl a pepř na dochucení

V hrnci rozehřejeme olej a podusíme na něm petržel a česnek, přidáme cuketu, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a 10 minut vaříme. Poté polévku rozmixujeme se smetanou a podáváme s lososem promíchaným s citronovou šťávou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *