Kefírový dort

Už se tu dlouho nevařilo ani nepeklo, tak si dnes dáme jeden aktuální recept z Albert magazínu. Pokud máte zásobu jahod ze zahrádky, jistě ho oceníte. A když na to příjde, jahody pochopitelně můžete zaměnit za jakékoliv jiné ovoce, kterého máte právě přebytek :-).

  • 180-200 g dětských piškotů
  • 80 g másla
  • 100 ml mléka + 4 lžíce navíc
  • 15 g práškové želatiny
  • 500 ml kefíru
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 1/2 limety
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 300 g jahod + nějaké na ozdobu

Dětské piškoty nadrtíme rukama do mísy, promícháme je se změklým máslem a 4 lžícemi mléka. Směs natlačíme na dno dortové formy o průměru 26 cm a necháme v lednici chladit. Mezitím si rozmícháme želatinu v mléce a zahřejeme jej, aby se želatina rozpustila. Kefír našleháme s tvarohem a šťávou z poloviny limetky, přidáme moučkový i vanilkový cukr. Poté přimícháme zchladlé mléko se želatinou a na kousky nakrájené jahody. Směs nalijeme na piškotový základ a necháme přes noc chladit v lednici. Podáváme ozdobené čerstvými jahodami.

Dortík je opravdu osvěžující a do uplynulých tropických dnů byl jako dělaný :-)!

kefirovy_dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *