Hráškový krém

Mám tu jednoho žhavého kandidáta na polévku na Zelený čtvrtek! Inspirovala jsem se na foodblogu Milluji.cz, kam jsem dosud chodila jen slintat nad těma překrásnýma fotkama různých dobrot, až jsem si konečně řekla, že taky musím něco zkusit uvařit. A tahle polévka je tedy top!

  • 350g mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g listového špenátu
  • 1l vývaru
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce ghí
  • 100ml smetany na vaření
  • citronová šťáva
  • krutonky a microgreens na ozdobu

Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Ve středním hrnci rozehřejeme ghí a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Poté přidáme hrášek, opět krátce restujeme a následně zalijeme vývarem. Přidáme sůl a pepř a vaříme do změknutí hrášku. Na závěr přidáme špenát, už jen krátce povaříme a celé rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Zjemníme smetanou a úplně nakonec vymačkáme pár kapek citronu do polévky. Servírujeme s krutonky a microgreens.

Zelenější už to snad být nemůže 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *