Cuketová polévka s pórkem

V knihovně mě posledně zaujala polévková „Kuchařka ze Svatojánu“ a rozhodla jsem se, že si zase rozšířím svůj (po karanténě již poměrně obsáhlý) polévkový repertoár a některé recepty otestuju. A protože se teď v létě všichni zahradníci rádi zbavují cuketových přebytků, bylo nasnadě, s čím začít :-)…

  • 2 lžíce oleje
  • 1 pórek
  • 500 g cukety
  • oregano nebo jiné oblíbené koření
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 g uzeného tofu + lžíce oleje na osmažení

Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájený pórek, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a okořeníme oblíbeným kořením. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme 30 minut. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Na talíři ozdobíme dozlatova opečeným uzeným tofu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *