Čočkový dhál

Dnes tu mám zase po nějaké době nový luštěninový recept, který chutnal dokonce i Péťovi, a to je co říct! Pokud stejně jako my zbožňujete indickou kuchyni, rozhodně tento vynikající krémový pokrm doporučuju vyzkoušet!

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10g čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 bobkový list
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce žlutého kari
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 400ml kokosového mléka
  • 200ml vody
  • 200g červené čočky
  • 200g rýže basmati
  • sůl
  • hrst čerstvého koriandru

Cibuli, česnek a zázvor najemno nakrájíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek, zázvor a koření a dvě minuty restujeme. Vmícháme rajčata, zalijeme kokosovým mlékem a vodou, vsypeme propláchnutou čočku a na mírném ohni vaříme do změknutí. Pokud směs příliš zhoustne, případně ještě podlejeme trochou vody. Nakonec z dhálu vyndáme bobkový list a dle chuti dosolíme. Podáváme s uvařenou rýži, posypané čerstvým koriandrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *