Trocha asijského závanu do jinak poměrně stojatých vod mojí kuchyně :D… Pravdou ovšem je, že poslední dobou už zvládám něco málo uvařit i v týdnu (rozuměj s O. za zády) a dokonce tu a tam ozkoušet nějaký nový recept! Neuvěřitelný výkon po dvou letech strávených na pizze, těstovinách, lososovi a indickém jídle z restaurace za rohem 😎
- 200g rýže Basmati
- 400g sterilované cizrny
- 1 stroužek česneku
- kousek zázvoru (1-2 cm)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 lžíce kari koření
- 1 chilli paprička
- 70g čerstvého špenátu
- 1 smetana na vaření
- 1/2 citronu nebo limety
- čerstvý koriandr k podávání
Rýži uvaříme dle návodu. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek i zázvor (doporučuji oloupaný) nakrájíme na tenké plátky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a zlehka v ní orestujeme pokrájený česnek, zázvor, kari a chilli papričku. Přidáme špenát, promícháme, přisypeme cizrnu a podlijeme smetanou. Vaříme deset minut. Zakápneme citronovou šťávou, ozdobíme lístky koriandru a podáváme s rýží.