Citronový kuřecí řízek z Ameriky

Už se tu myslím celkem dlouho nic pořádného nevařilo, a tak jsem se rozhodla podělit se o jeden recept z mého nejmilejšího kulinářského magazínu FOOD. Potřebovat budeme:

  • kuřecí řízky rozklepané dotenka
  • 2 lžíce kremžské nebo hrubozrnné dijonské hořčice
  • 1-2 vejce
  • strouhanku na obalení
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • olivový olej na smažení
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • plátky citronu a bazalku na ozdobení

V misce nebo hlubokém talíři prošleháme vejce s hořčicí a česnekem. Plátky masa namáčíme nejprve ve vejcích, pak protáhneme strouhankou a dobře ji přitiskneme. Smažíme na rozehřátém oleji dozlatova jako běžné řízky. Usmažené dáme stranou. Citronovou šťávu pak jen krátce prohřejeme spolu s plátky citronu, můžeme přidat trochu drůbežího vývaru a nasekanou bazalku. Řízky přelijeme šťávou a servírovat můžeme s kuskusem :-)…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *