Brambory s červenou cibulí

Pokud už vás nudí klasické přílohy k masu a rádi čas od času v kuchyni oslníte něčím neotřelým, tento recept, který mám z magazínu Ona Dnes, určitě musíte vyzkoušet. Stačí přidat několik dalších surovin a z „nudných“ brambor je rázem královská pochoutka!

  • 800 g drobných nových brambor
  • sůl
  • 2 jarní cibulky
  • 2 malé červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sádla
  • pepř

Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečícím papírem. Brambory omyjeme, ale neloupeme – povaříme je v osolené vodě do poloměkka. Jarní cibulku očistíme, cibuli a česnek oloupeme. Bílou část cibulky nadrobno pokrájíme, zelenou nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na tenčí klínky, česnek na tenké plátky. Uvařené brambory přepůlíme, promícháme se solí a rozložíme na plech. Přidáme cibuli a pečeme 35 – 40 minut ve vyhřáté troubě. V malém rendlíku si mezitím rozehřejeme sádlo, orestujeme na něm bílou část jarní cibulky, ke konci opékání přihodíme česnek. Opečené brambory s červenou cibulí vsypeme do mísy, zalijeme sádlem s cibulkou a česnekem, osolíme, opepříme, přisypeme zelenou část jarní cibulky a promícháme.

Brambory se skvěle hodí jako příloha třeba k rybě 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *