Batátové pyré s fazolovo-žampionovou směsí

Pro velký úspěch tu mám ještě jeden recept z Veganského jídelníčku a světě div se, tentokrát si mimořádně pošmáknul i Péťa :-)! Jestli vás má něco přesvědčit o tom, že rostlinná strava nemusí být nutně fádní a bez chuti, pak je to tenhle recept. Už teď se těším, až si tuhle dobrůtku znovu uvařím!

  • 2 větší batáty
  • 2 lžíce rostlinného másla (dala jsem „obyč“)
  • 1 menší cibule
  • 150g žampionů
  • 1 košíček cherry rajčat
  • 6 lžic tomatového pyré
  • 1 plechovka bílých máslových fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžička sekaného oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme žampiony nakrájené na osminky a opékáme 5-8 minut.
Do pánve přimícháme tomatové pyré, které restujeme asi 1-2 minuty. Osolíme a opepříme. Přidám také pokrájená cherry rajčata, prolisovaný česnek, propláchnuté bílé fazole a provensálské koření. Dusíme několik minut. V případě potřeby podlijeme trochou zeleninového vývaru nebo bílého vína.
Omyté a oloupané batáty vaříme v osolené vodě asi 20 minut doměkka. Rozšťoucháme je na kaši a přimícháme (rostlinné) máslo a sekané oregano. Servírujeme s fazolovo-žampionovou směsí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *