Asijské kuře ve sladkokyselé omáčce

Další kulinářskou rychlovkou je recept na kuřecí směs, opět v něm figuruje ananas a opět se mi potvrdilo, že i nezvyklé kombinace surovin můžou ve výsledku chutnat báječně, takže směle do toho :-)…

  • balení kuřecích prsíček 
  • 9 lžic kečupu
  • 4 lžíce krupicového cukru 
  • 3 lžíce octa 
  • fazolové lusky (ty jsem vynechala)
  • dvě červené papriky větší velikosti (já dala 1 červenou a 1 zelenou – jsem ujetá na barvy na talíři :D)
  • plechovka ananasového kompotu 
  • kešu oříšky (dají se použít i arašídy nebo jakékoliv jiné, které máte rádi)
  • 1 větší cibule 

Prsíčka nakrájíme na malé kousky, naložíme do směsi z kečupu, octa a cukru a necháme přes noc v chladu uležet. Na druhý den si nakrájíme cibuli na kostičky a dáme smažit na olej; až cibulka zesklovatí, hodíme na ni prsíčka i s marinádou, necháme krátce orestovat a přidáme nadrobno nakrájenou papriku (případně ty fazolové lusky) a dusíme doměkka. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený ananas (šťávu z kompotu nepoužijeme) a kešu oříšky. Jako příloha je asi nejlepší rýže, ať jsme styloví, ale americké brambory nebo hranolky se určitě taky dají použít :-). 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *