Dneska něco pro labužníky :-)! Tenhle recept prostě MUSÍTE vyzkoušet, protože je to hrozně dobrý a rychlý a bude vám to moc chutnat a vůbec! Já si sendviče nedávno připravila místo oběda, protože nám začalo zkouškové a není čas moc vyvařovat teplé jídlo, a mohla jsem se po nich vážně utlouct. Určitě poslouží i jako svačinka do školy nebo někam na výlet. Nejlepší jsou sendviče samozřejmě ještě teplé přímo z pánvičky, ale Péťa si je dal zastudena a taky chválil (musela jsem se hodně držet, abych mu nechala aspoň 2 na ochutnávku :D)…
- 50g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 250ml mléka
- 30g+40g nastrouhaného ementálu
- 8 plátků toustového chleba
- dijonská hořčice na potření
- 200g šunky
V pánvi necháme na středním plameni rozpustit 30g másla. Přidáme mouku – s tou to nepřežeňte jako jako já, jinak budete mít bešamel moc hustý. Opékáme 1-2 minuty do světlé jíšky. Postupně přiléváme mléko a nakonec vsypeme 30g ementálu (já použila nivu) a za stálého míchání vaříme 3-4 minuty, dokud směs nezhoustne. Bešamel dáme stranou a mezitím si přichystáme toustíky. Polovinu chlebů potřeme dijonskou hořčicí, posypeme sýrem a poklademe plátky šunky. Zbylé chleby namočíme do sýrového bešamelu a přiklopíme jimi chleby se šunkou. Já měla bešamel skutečně hustý, takže o „namočení“ nemohla být řeč :D. Poradila jsem si tedy tak, že jsem bešamel na druhou polovinu chlebů prostě namazala a ty obložené přiklopila namazanou stranou dovnitř :-). Poté sendviče ještě namažeme z obou stran máslem a opékáme na rozpálené pánvi zhruba 2-3 minuty z každé strany. Výsledek je skutečně vynikající, a proto si nezapomeňte udělat sendvičů dostatečné množství :D!
Jůůůů! To jsou upgradované tousty! Já se můžu utlouct i po normálních toustech s máslem, sýrem, salámem a kečupem, ale ten bešamel, to bude asi moje smrt! 😀