Drobenkový koláč s tvarohem a lesním ovocem

Pokud je i váš mrazák po létě nacpaný k prasknutí ovocem, možná přijde vhod recept z Albert magazínu na lahodný nedělní tvarohový koláč. Já do něj použila borůvky a maliny, ale určitě snese i jakékoliv jiné oblíbené ovoce 🙂

  • 100g třtinového cukru
  • 255g polohrubé mouky
  • 105g másla
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 200ml mléka
  • 1/2 citronu
  • 2 vanilkové cukry
  • 500g plnotučného tvarohu
  • 250g malin
  • 125g borůvek

Cukr, 250g mouky a 100g másla zpracujeme na drobenku. Jednu třetinu dáme stranou a ten zbytek promícháme s kypřícím práškem. Pak přidáme 2 vejce, polovinu mléka, citronovou kůru a 1 vanilkový cukr. Rozmícháme dohladka. Těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou. Tvaroh smícháme se zbylými vejci, vanilkovým cukrem a mlékem. Vlijeme na těsto, posypeme ovocem a zbytkem drobenky. Pečeme 45 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *