Druhý dnešní recept asi vezmu stručně – očka se mi totiž klíží :)…Vařící rubriku nám v tomto případě rovněž obohatil magazín Albert a díky zelené příloze tento pokrm působí jako pastva pro oči a snad i pro žaludek – nevím jak vy, ale já mám barvy na talíři ráda :D. Na nákupní seznam si napište:
- kuřecí prsa
- 125 ml balzamikového octa
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mořské soli
- pepř
- 200 g sýru s modrou plísní
- 140 g polníčku
- 170 g cherry rajčat
Kuřecí maso přendáme do uzavíratelné plastové krabičky. Balzamikový ocet, olej, jednu a půl lžičky soli a 1 lžičku pepře smícháme v misce. Marinádou přelejeme kuřecí maso a krabičku uzavřeme. Necháme marinovat alespoň 10 minut, ideálně ale déle. Poté si rozpálíme pánev, trochu ji potřeme olejem a opečeme na ní maso, které podle chuti ještě můžeme dosolit a dopepřit. Hotové maso přendáme na talíř a každý kousek ozdobíme dvěma plátky plísňového sýru. Podáváme s čerstvým pečivem obložené salátem z polníčku a cherry rajčat. Protože měli zrovna ten den v obchodě pěkné ředkvičky, použila jsem místo rajčat je – barevný efekt splnily stejně dobře a i chuťově se k pokrmu výborně hodily. Zeleninu můžeme ještě před podáváním pokapat olivovým olejem. Lehký a chutný oběd či večeře je na světě :-).
Teda mňam, tohle určitě zkusím! 🙂