Tenhle recept sem chci přidat už minimálně čtvrt roku 😀 Chápu, že teď po Vánocích máte sladkého akorát tak plné zuby, ale rybíz dodává těmto muffinům příjemnou chuť a toho cukru tam zas tak moc dávat nemusíte. Na zimní procházce zasněženým lesem určitě přijdou vhod!
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
- 200 g bílého jogurtu
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- 1/4 hrnku oleje
- 1 hrnek rybízu
- 2 vejce
- 1 lžička jedné sody
- 1 lžička skořice
Ve větší míse smícháme mouku, cukr, jedlou sodu a skořici. Do druhé mísy dáme jogurt, vejce, olej a pořádně promícháme. Poté přidáme do mísy k suchým ingrediencím a vytvoříme těsto. Do těsta zlehka přimícháme rybíz a plníme formičky na muffiny (asi do 3/4 formy). Pečeme na 180°C zhruba 30-35 minut.