Pod vlivem nové kulinářské show Dity P. jsem zatoužila stát se v kuchyní bohyní :D… A tak mě zase chytlo vaření a experimentování. Dnes to budou švestkové knedlíky, neb úroda byla letos bohatá a byla by škoda nechat to všechno jen do slivovice, no ne?
- 250g měkkého tvarohu
- 1 vejce
- špetka soli
- 200g polohrubé mouky
- 100g másla, rozpuštěného
- 15-20 švestek
- moučkový cukr na posypání
- 1-2 kelímky zakysané smetany
Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a rozpuštěné máslo smícháme a propracujeme do hladkého a vláčného těsta. Z něj vytvoříme váleček a nakrájíme ho na menší špalíčky. Každý špalíček prsty roztáhneme, doprostřed dáme ovoce a zabalíme kulatý knedlík. Vaříme ve vroucí osolené vodě 6 minut. Podáváme posypané moučkovým cukrem a ozdobené zakysanou smetanou.
Z tohoto receptu jsem naprosto nadšená, protože knedlíky byly vynikající – Péťa dokonce tvrdil, že jsou nejlepší, jaké kdy jedl O:-)… a mně to taky tak přišlo! Těsto bylo krásně jemné, moc se nelepilo ani netrhalo – zkrátka bezvadně se s ním pracovalo. A navíc byly knedlíky hotové než bys řekl švec. Pokud máte ještě nějaké přebytky ovoce ze zahrádky, určitě tenhle recept vyzkoušejte :-)!!