Tvarohové knedlíky

Pod vlivem nové kulinářské show Dity P. jsem zatoužila stát se v kuchyní bohyní :D… A tak mě zase chytlo vaření a experimentování. Dnes to budou švestkové knedlíky, neb úroda byla letos bohatá a byla by škoda nechat to všechno jen do slivovice, no ne?

  • 250g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 200g polohrubé mouky
  • 100g másla, rozpuštěného
  • 15-20 švestek
  • moučkový cukr na posypání
  • 1-2 kelímky zakysané smetany

Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a rozpuštěné máslo smícháme a propracujeme do hladkého a vláčného těsta. Z něj vytvoříme váleček a nakrájíme ho na menší špalíčky. Každý špalíček prsty roztáhneme, doprostřed dáme ovoce a zabalíme kulatý knedlík. Vaříme ve vroucí osolené vodě 6 minut. Podáváme posypané moučkovým cukrem a ozdobené zakysanou smetanou.

Z tohoto receptu jsem naprosto nadšená, protože knedlíky byly vynikající – Péťa dokonce tvrdil, že jsou nejlepší, jaké kdy jedl O:-)… a mně to taky tak přišlo! Těsto bylo krásně jemné, moc se nelepilo ani netrhalo – zkrátka bezvadně se s ním pracovalo. A navíc byly knedlíky hotové než bys řekl švec. Pokud máte ještě nějaké přebytky ovoce ze zahrádky, určitě tenhle recept vyzkoušejte :-)!!

tvarohove_knedliky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *