Provensálský tomatový krém

Tak jsem si řekla, že se naučím zase nějaké nové polévky. Využila jsem polévkový speciál v ONA Dnes a vybrala si pár zajímavých receptů. Dnes tedy budeme vařit pro všechny rajčatové milovníky :-).

Suroviny:

  • 2 plechovky loupaných rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1/2 lžičky cukru
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • čerstvé bylinky: majoránka, tymián, bazalka

Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek a sůl, přisypeme rajčata a cukr. Na mírném ohni podlité vodou nebo vývarem podusíme pod pokličkou asi 30 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a podáváme ozdobené natrhanými bylinkami.

V receptu se doporučuje přidat do polévky ještě hoblinky sýra, tak snad někdy příště. Jinak musím podotknout, že polévka je velmi hustá, sytá a celkově moc dobrá – jen škoda, že jsem měla k dispozici bylinky pouze sušené.

provensalsky_tomatovy_krem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *