Tento recept už jsem dělala několikrát, až se divím, že se tu objevuje teprve dnes. Inspirací mi byl opět blog My cooking diary, konkrétně recept na tabouleh z konopného semínka. Semínko jsem ale nesehnala, a tak jsem udělala klasičtější variantu s bulgurem. Pro milovníky koriandru (jako jsem já) je to naprosto dokonalá příloha k jakékoliv rybě (my měli tentokrát pstruha lososovitého).
- bulgur
- 4 rajčata
- 1 menší červená cibule
- dvě hrsti čerstvého koriandru
- jedna hrst čerstvé máty
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- šťáva z půlky citronu
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky skořice
- sůl a čerstvě mletý pepř
- ryba dle vaší volby
Začneme přípravou zálivky – olej smícháme s citronovou šťávou, kořením, solí a pepřem. Dobře promícháme a dáme stranou. Poté si nadrobno nakrájíme cibulku, rajčata a čerstvé bylinky a vše dáme do velké mísy. Přidáme uvařený bulgur, přelijeme připravenou zálivkou a pečlivě promícháme. Podáváme s upečenou rybkou 🙂