Pro všechny, kteří se po Vánocích cítí lehce otyle :D, připravuji várku zdravě vyhlížejících receptů, které jsou rychlé, chutné a nenáročné na přípravu. Tento pochází z magazínu ONA Dnes, mé oblíbené studnice nových receptů :-). Postup je skutečně jednoduchý a během dvaceti minut je jídlo na stole. Potřebovat budeme:
- 2 cukety
- 5 rajčat
- olej na vymazání formy
- 200g strouhaného sýra
- 2 polévkové lžíce tymiánu
- sůl a pepř
- 150g zakysané smetany
- 3 vejce
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Zapékací formu si vymažeme olejem. Omyjeme cukety a rajčata a obojí nakrájíme zhruba na centimetrové plátky. Střídavě pokládáme do zapékací formy vrstvu cuket a vrstvu rajčat. Vrstvy posypeme asi polovinou sýra a tymiánu a ochutíme solí a pepřem. Zakysanou smetanu smícháme s vejci a touto směsí zalijeme zeleninu. Nakonec posypeme zbytkem nastrouhaného sýra. Zapékáme ve vyhřáté troubě dozlatova cca 15-25 minut.