Tak je to zase tady… Dny v izolaci, žádné kulturní ani sociální vyžití a místo naději vkládaných v jaro a stoupající teploty jen vidina nekonečné temné zimy. Recept na léčbu aktuálních chmurů bohužel nemám, zato vám opět můžu slíbit nálož nových receptů na dobroty, které si můžete doma uklohnit. Což se bude hodit o to víc, když nám dneska vláda zase zavřela restaurace 😎
- 1 červená cibule
- 200g mrkve
- 200g pórku
- 40g másla
- 100g pohanky
- 60g mražených hub (já dala sušené)
- 1l zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Cibuli, mrkev a pórek očistíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a pórek na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pokrájenou zeleninu. Poté přisypeme propláchnutou pohanku a houby. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 20 minut, dokud pohanka nezměkne. Nakonec dochutíme solí, pepřem a můžeme posypat nasekanou čerstvou petrželkou.
Recept na tuto sytou a velice chutnou polévku mám z OnaDnes – ověřené studnice již celé řady receptů zde na blogu 🙂