Můj repertoár polévek je poměrně neměnný, jen tu a tam z něj vybočím nějakým novým experimentem, většinou ale nebývá hoden zaznamenání. Tato polévka podle Albert magazínu mne ovšem nadchnula a myslím, že si své místo na blogu zaslouží. A toho přízviska „podzimní“ se nelekejte – tento týden, kdy se k nám zase nečekaně vrátila zima, se něco na zahřátí věru hodí 😉
- 2 mrkve
- 2 řapíky celeru
- 1 brambora
- 4 listy kapusty
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g konzervovaných rajčat
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 360g konzervovaných bílých fazolí
- sůl, pepř
- parmazán
- 1 snítka čerstvého tymiánu
Očistíme a na kostičky nakrájíme mrkev, celer a bramboru. Nasekáme 2 oloupané stroužky česneku a přidáme je k zelenině. Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a česnek a necháme zezlátnout. Zalijeme litrem vody, přidáme konzervovaná rajčata, kostku zeleninového bujonu a vaříme 15 minut. Poté přidáme nakrájenou kapustu a propláchnuté fazole. Povaříme ještě 5 minut, osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme posypané strouhaným parmazánem a čerstvým tymiánem.