Tento recept mám opět z polévkové kuchařky „Ze Svatojánu“ a tato miso polévka je jedna z mála, co jsem stihla vyzkoušet, která mě více zaujala a zařazuji si ji mezi své oblíbené recepty.
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 mrkev
- 1 kedluben
- 1 pórek
- 4 žampiony
- mořská řasa
- 2 lžíce miso pasty
- 50g rýžových vlasových nudlí
- sůl
Na dvou lžících sezamového oleje 5 minut opékáme velkou mrkev, kedluben a pórek, vše pokrájené na tenké nudličky a žampiony nakrájené na plátky. Zalijeme 2 litry horké vody, přiklopíme a vaříme 20 minut, dokud zelenina není poloměkká. Osolíme a po částečném zchladnutí zamícháme 2 velké lžíce miso pasty. Nakonec vmícháme rýžové vlasové nudle, které jsme uvařili zvlášť v osolené vodě podle návodu na obalu. Podáváme posypané sušenou mořskou řasou.